joi, 15 noiembrie 2012

Feed your faith, and your fears will starve to death


Ai uitat să mai fii alături de mine, ai încetat să mai încerci să mă cunoști. Ai crezut că dacă m-ai cunoscut cu ani în urmă, mai știi cine sunt astăzi ? M-ai întrebat cumva prin ce am mai trecut, sau ce-am făcut în ultima vreme, pe cine-am cunoscut și ce-am mai învățat? Mi-ai zis cumva să îți mai spun de mine și de viața mea, și cum mă mai simt, și cine mai sunt ? 
Sau ai uitat pur și simplu, și privindu-mă în ochi ai văzut aceeași copilă zâmbitoare și interesată pe care ai întalnit-o atâta amar de vreme în urmă? Ne confunzi. Pe mine și pe ea, vreau să zic. Au fost dispute multe, de care tu nu știi, că nu te-ai mai uitat înapoi după ce ai plecat. Iar ea...și-a luat bagajele într-o zi și nu s-a mai întors.
„Mă duc să-l caut”, mi-a zis, și a închis ușa timid. Din moment ce tu ești aici, căutând-o, presupun că nu te-a găsit. Nici n-avea cum, știam că drumul ei va fi sortit eșecului. 
În fine, ea nu-i aici, îți pierzi vremea dacă vrei să o aștepți. Ea nu se mai întoarce. Oricum mi-e mai bine fără ea; era naivă și mă făcea să pierd multe dintre jocurile pe care le făceam împreună. Credea în toți și era entuziastă. Entuziasm, auzi! I-am spus eu tot ce cred despre asta și a-nceput să plângă. Normal, așa face mereu. Numai că de data asta s-a cărat. Tot răul spre bine. Acum învăț să fiu singură și să nu-mi pese de nimeni. 
Hai, nu te mai uita așa la mine. Știi bine că ea era cea care te credea, nu eu. Ea cu inocența ei. Cu naivitatea ei. Cu idioțenia ei. Te-a iubit și tu ai fost un bou. Și a plecat.
Serios, nu mă privi așa. Eu nu sunt ea. Știu că semănam, știu că suntem identice, că e greu să faci diferența, dar uită-te bine la mine: eu nu-ți zâmbesc, eu nu te vreau, eu nu te iubesc. Tu nu însemni nimic pentru mine, pentru că atunci când eu m-am născut, tu nu erai aici. Eu nu sunt ea. Fetița ta iubită a plecat. A dispărut. M-a părăsit pe mine pentru tine; iar pe tine nici nu te-a găsit. Halal! 

Acum cară-te și tu. M-ai întrerupt. Făceam ceva important: existam fără tine. Să nu se mai repete.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu