sâmbătă, 16 aprilie 2011

Căscat.

A plecat… S-a plictisit. D’aia a plecat. Ca să nu se mai plictisească. Are dreptate fata asta. Asta...care-a plecat. Măcar.. măcar ea..ea are coaie să plece.

Oare p-acolo se cască mai mult? Sau mai puțin? Că dacă se cască mai puțin mă înscriu și io. Uite cum ai reușit tu să-mi amintești de ce n-aș pleca niciodată nicăieri. Lângă mine... lângă mine-i un chioșc unde fac gogoși bestiale. Bestiale... Bestiale gogoși! Bestiaaaale! Și de fiecare dată când cobor, de fiecare dată când cobor să-mi iau, e unul care cască. Și cască și puștiul de lângă el. Și cască și tanti care stă pe bancă cu sacoșa de pânză în mână. Și mă ia și pe mine..da' mă abțin. Dup'aia m-apucă scârba și mă gândesc că.. dup'aia m-apucă scârba... și-n loc să mă gândesc ”Uhh gogoașă!” zic ” 'Ce dracu m-am trezit eu în dimineața asta?.. 'ce dracu m-am trezit io în dimineața asta...”

Dup'aia mă uit în jur.. Mă uit în jur și toți sînteți îmbrăcați în gri.. Și văd cum sunt..plictisiți, obosiți, se uită-n gol.. Facem totul degeaba?

Știți voi ceva ce nu știu eu sau știu eu ceva ce nu știți voi? Pentru că asta faceți când căscați. Împrăștiați sictir. Da, frate,da ! Sictir! Sunteți triști, sunteți mediocri! Și vreți ca toată lumea să fie la fel. Dacă n-aveți voi... Dacă voi n-aveți, să n-aibă nimeni?! Atunci știu eu ceva ce nu știți voi: Eu nu vreau să fiu așa! Nu vreau să fiu AȘA!

Căscatu e la fel de nociv ca adidasii rachetă. ca supermarketu cu cinșpe case din care merge una singură.ca ăia care claxonează la stop când e roșu și oricum n-ai unde să te duci.ca idioții care aruncă gunoaie de la balcon.ca șoferii de taxi care nu te iau în cursă că-i prea scurtă.ca bodyguarzii care se îmbracă-ntr-o uniformă și gata , sunt Rambo.ca vânzătoarele care te trimit la colț să schimbi că n-au sa-ți schimbe ele.ca târfele care fac muie pe bonuri de masă. Pe bonuri de MASĂ! Ca grătarele făcute pe marginea șoselei în praf și fum. Și-ar mai fi...

Și tu ce te uiți așa la mine..? pe bune, ce te uiți așa la mine, crezi că nu știu cine ești? Știu foarte bine cine ești, fraiere. Nu te plângi tu în fiecare zi colegilor de sindicate că viața-i de căcat și c-o să-ți iei lumea-n cap, de parcă ai avea vreodată tupeul să faci chestia asta? N-o să ai tupeul ăsta!

Da, în ziua aia pe Magheru o să treacă o hoardă de inorogi și-o să se cace bezele și-o să se bășească curcubee. Da, în ziua aia o să te duci până la munte, că oricum tupeu să depășești poiana nu cred că ai, pentru că...ești limitat. Asta ești ! Ai căscat, te-ai limitat.

Trăiți degeaba. Asta e, trăiți degeaba.

Vă treziți în fiecare dimineață doar pentru că sună ceasu', da de ce l-ați pus să sune habar n-aveți.

Și eu îmi fac griji c-o să sufăr după fata asta... În loc să alerg după ea sau în loc să ma duc să-mi iau și eu o gogoașă ca omu'.. știi ce-mi vine să fac? Să mă duc spre cel mai apropiat cimitir să mă așez pe o bancă și să aștept...A, și să casc. Pentru că oricum toată turma face la fel. Și-mi fac probleme c-o să sufăr după fata asta ? N-o să sufăr, pentru că voi mă futeți încet încet încet încet cu căscatu ăasta al vostru. Până când o să ajungă o gagică ca asta să-mi dea papucii într-o cafenea și mie n-o să-mi mai pese.

Hopaa, se trezește căscatu ? Mă știi de undeva, ha? Da frate, mă știi. Din telenovela la care căsca nevastă-ta. Ia zi, ți-ai închipuit vreodată că miorlăitul ăla din telenovelă o să-ți spună că trăiești degeaba? Ce zici, te-ai trezit? Sau iți vine în continuare să caști?”



cam asta-i.

2 comentarii:

  1. am vazut pana la urma asta:"> cand citeam conversatiile [stii tu :-l] am dat peste link si m-am uitat la el ;;) scumpi.

    RăspundețiȘtergere