luni, 14 iunie 2010

România de ieri, de azi, dar...mâine?

E 2010, un an in care, indiferent dacă alegem să vedem sau nu, lucrurile încep să meargă din ce în ce mai prost. De fapt, stai, că lucrurile au mers prost şi înainte în România - încep să mă-ntreb dacă au mers vreodată cu adevărat bine.mă îndoiesc- dar acum începe să se observe un început al sfârşitului.
Viaţa a fost grea dintotdeauna aici, ştiu bine şi eu - ştiţi bine şi voi. Legile lipsite de bun simţ care ni se aplică acum sunt doar aşa, ceva la care ne aşteptam de mult timp, iar oamenii simpli obişnuiesc să-i spună "colac peste pupăză".
Ciudat e că aici, deşi regulile există şi sunt aplicate!, ele sunt respectate doar de păturile considerate inferioare ale societăţii. Şi mai ciudat de atât e reciprocitatea acestei teorii. Oamenii inferiori sunt consideraţi inferiori tocmai pentru că.. ei bine, se supun regulilor.
Ceea ce lipseşte cu desăvârşire în ţărişoara noastră este respectul. Faţă de oameni, faţă de drepturi, faţă de obligaţii.
Constituţia prevede clar existenţa unei grupări politice pricepute, care să lupte pentru restul ţării şi să se ocupe ca dreptatea să fie la ea acasă. Întrebare: care parte din această poveste a fost înţeleasă greşit de dobitocii ale căror creiere par să fi fugit pe meleaguri îndepărtate omuleţii politici din România, pentru că în loc de personalităţi capabile de reuşită, am primit nişte rataţi lacomi, al căror ideal este să se spele la fund cu banii noştri să fure ce şi cum pot şi să nu le ajungă nici măcar atunci când se simt deja cu musca pe căciulă - şi toată lumea poate să observe fără probleme musca de pe căciula lor!
E trist, e foarte trist că s-a ajuns aici - România de azi mă face să mă gândesc la anul 2012. Nu s-ar purifica oare lumea dacă lichenii ăştia ar dispărea definitiv?
Ştii, cred că dacă Dumnezeu i-ar mai spune încă o dată lui Noe să facă o arcă şi să salveze câte doi omuleţi din fiecare naţiune, la urcare ar fi scrise două lucruri:
! No smoking !
şi
! Interzisă intrarea românilor !

2 comentarii:

  1. Sunt multi care critica,si au dreptate,Romania e bagat-o pana la gat in... dar sa incercam sa-i ignoram pe cei care fac asta tarii noastre si sa vedem partea frumoasa a lucurilor. Avem o tara frumoasa,in care multi si-ar dori sa traiasca. Cei care fac rau sunt cativa, cei care fac bine sunt milioane! Razvan

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu regret constat ca 90% dintre locuitorii tarii noastre ar trebui sa se numeasca Rromani, iar tara sa se cheme Rromania. Am incetat sa mai gandesc ceva bun despre natiunea asta cu mult timp in urma. Iar milioanele de cetateni care fac bine.. nu sunt. nu au fost. si nu vor fi in Rromania. Pur si simplu sunt o iluzie!

    RăspundețiȘtergere