joi, 26 februarie 2009

"Scris pe trup" / Portia de lectura


Ahh.. ce stare naspa , ce toropeala continua. In aceasta atmosfera de oboseala, eu m-am apucat de citit ^.^ - Scris pe trup , de Jeanette Winterson. Interesanta carte. Are cateva pasaje foarte dragute pe care, fara alte comentarii, as vrea sa le scriu aici:

" E usor sa inseli.Infidelitatea nu e un motiv de lauda. La inceput nu te costa nimic sa iei din increderea pe care cineva si-a pus-o in tine. Scapi neprins, mai iei putin si inca putin, pana nu mai ai din ce lua. Straniu, mainile ar trebui sa-ti fie pline avand in vedere cat ai luat, insa, atunci cand le deschizi, in ele nu se afla nimic.
Cand zic <Am sa-ti port credinţă>, trag o linie clară, delimitând orice alte dorinte. Nimeni nu poate legifera dragostea; nu i se pot da ordine si nu poate fi lingusita si facuta sa-ti dea ascultare. Iubirea isi apartine doar siesi, e surda la rugaminti si nu o poti cere prin violenta. Dragostea nu e ceva ce poti negocia.
Iubirea e singurul lucru mai puternic decat dorinta si unicul motiv logic pentru care poti rezista tentatiei. Exista oameni care spun ca poti baricada usa , tinand astfel afara ispita , cei care cred ca dorintele ratacite pot fi alungate din inima asemenea zarafilor de pe langa temple. Poate chiar reusesc, daca iti tii sub control slabiciunile zi si noapte, nu te uiti, nu mirosi, nu visezi. Cel mai de incredere Securicor*, sanctionat de biserica si aprobat de stat, este casatoria. Jura ca-i vei purta credinta pe viata lui sau ei si, ca prin minune, asta se va intampla. In adulter e vorba in egala masura despre sex, dar si despre deziluzie. Farmecul nu si-a facut efectul. Ai dat toti banii aia, ai mancat tortul si totusi n-a mers. Nu e vina ta, nu-i asa? "


***" Casatoria e arma cea mai ineficienta impotriva dorintei. La fel de sigura cum e o pusca cu aer comprimat impotriva unui piton."***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu