sâmbătă, 14 februarie 2009

Tipologia prostilor

Cu siguranta am gandit cu totii ( macar o data) ca prostia ar trebui sa doara, ca sa existe mai putini prosti. Din pacate, acest lucru este cel putin irealizabil. Ce naspa! Gandindu-ma la chestia asta timp indelungat, am constatat ca , ei bine, exista mai multe categorii de prosti. ( aceasta teorie nu imi apartine doar mie, ci a fost judecata impreuna cu Alexandra.)
Sa incepem,deci, cu inceputul:
1.PROSTUL ATOTSTIITOR . Genul asta de prost se gaseste peste tot.Din cele mai bune scoli pana la toate colturile strazii si, de cele mai multe ori se invarte intre aceste doua spatii. Isi arata prostia de la o posta. Vorbeste mult,spune tampenii, dar nu realizeaza cat de absurd este. Se considera buricul pamantului si crede ca toata lumea se invarte in jurul lui. Ii place sa fie ascultat de toti, dar nu asculta pe nimeni.
2.PROSTUL NAIV. Se gaseste cel mai des in prezenta unui prost din categoria 1.Se supune oricui. Asculta cu sfintenie si pune imediat in aplicare orice sfat primit. Nu gandeste de unul singur si merge pe principiul "atunci cand esti independent inseamna ca nu ai incredere in cel ce te sfatuieste". Proasta alegere. Crede in el doar atunci cand are pe cineva aproape care sa ii spuna incontinuu ca "va fi ok" si ca "esti in stare sa treci peste asta". Iubeste pe oricine si este usor de ranit.
3.PROSTUL TACUT. Ca un mielusel. Il gasesti exact acolo unde l-ai lasat.Nu misca un ac fara sa ceara voie sau fara sa fie rugat. Tace si face.De obicei e foarte politicos si,totodata,plicticos. Rade la glume seci si se imbraca in haine "tricotate".Zambetul lui e sterp si uneori prostesc.Te oboseste prin felul lui calm,docil si extrem de lent.Poarta pantaloni mai scurti decat trebuie (si nu ma refer la short sau 3/4.Pur si simplu cu 5 cm mai scurti decat lungimea normala.).
4.PROSTUL COCALAR.Specie intalnita din ce in ce mai des. Incaltat cu Puma aurii,imbracat in blugi Georgio Armani luati la reducere, acest tip obisnuieste sa dantzuiasca oriunde se duce. Rade mult, face misto si foloseste texte de genul "Ce faci, papusa?" cu toate fetele. De la un km distanta i se observa cataramele/capsele aurii reflectand razele solare.

Un comentariu:

  1. :))
    am cate un exemplu pentru fiecare.
    dar din motive de etica nu le voi spune.
    e funneh;x
    thx ca m ai mentionat.
    xoxo

    RăspundețiȘtergere